wagenoarkverzekering

Wegam

WEGAM (WERKGEVER AANSPRAKELIJKHEID MOTORRIJTUIGEN)

Over het algemeen zijn de inzittende van een motorrijtuig gedekt door de autoverzekeraar waar het wagenpark is verzekerd. Mocht dit niet zo zijn: regel dit dan direct.

De premie is laag maar de aansprakelijkheid kan enorm zijn.

De bestuurder van een bestelbusje is NIET gedekt met een inzittenden verzekering. Dus als een aantal werknemers gezamenlijk in één auto of busje naar een klus of vergadering gaan:  de bestuurder is niet gedekt. Mocht er een ongeluk plaatsvinden met letsel, dan is er een enorme kans dat U als werkgever aansprakelijk wordt gesteld.

Járen geleden deed zich dit voor: een bestelbus van een bouwbedrijf raakte betrokken bij een ongeval. Iedereen was gedekt behalve de bestuurder.

De WEGAM dekking zoals dit genoemd wordt kan apart worden afgesloten. Bij sommige verzekeraars wordt de dekking van de bestuurder opgenomen in de “goed werkgeverschapverzekering

Hoe hoog moet de dekking zijn?

De hoogte van de dekking kan afhangen van een arbeidsovereenkomst of CAO. Met nadruk kán!  Er zijn gangbare bedragen waarmee u als werkgever voldoet aan hetgeen de wet of jurisprudentie aangeeft.

Ontwikkelingen.

Steeds meer wordt een werkgever aansprakelijk gesteld als het gaat om schade. Zomaar een polis afsluiten en er niet maar naar om kijken is kortgezegd niet handig. De ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheid staan niet stil

Een voorbeeld van de polisvoorwaarden

ZZP en de bouw

De praktijk leert dat er steeds meer ZZP ers worden ingehuurd om de klus te klaren. Het is verstandig om eventuele risico’s uit te sluiten en vragen naar het verzekeringspakket van deze ZZP er.