Een leven lang studeren houdt op als je 55 bent.

Met alle goede bedoelingen ten spijt het is natuurlijk belachelijk te noemen dat als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt je niet meer met een regeling mee mag doen. De reden van deze maximale leeftijd is onbekend.

Meer mensen in de bijstand en WIA

Naast de aanwas bij de bijstand van vluchtelingen is er een flinke groep werknemers die in de recente recessie periode zijn ontslagen. Maar daarnaast is er nog een andere groep. Werknemers van “pak m beet” 45+ die na 2 jaar ziekte een WIA uitkering ontvangen met een restcapaciteit krijgen het maar niet voor elkaar om een baan te vinden.

Voorbeeld:  iemand is gekeurd en heeft een restcapaciteit van 2000 euro in geld. Deze persoon dient dan minimaal de helft daadwerkelijk te gaan verdienen om een ” betere ” WIA uitkering te ontvangen. Lukt dit niet, dus geen 1000 euro per maand, dan komt deze persoon in de bijstand.

Met een WIA in de bijstand! Help!

Niemand wil de bijstand in. Je doet er alles aan om er uit te blijven. Maar komt je uit de fiananciele sector bijvoorbeeld en je wil je laten omscholen dan is daar geld voor nodig. En als je dit geld niet hebt zijn er wel potjes maar toch…….waarom is de regel een leven lang studeren dan niet meer beschikbaar als je 55 bent? 55!, je moet dan nog 12 jaar tot je AOW!

 

 

Leeftijdsdiscriminatie een leven lang studeren
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *