
Cyberverzekering
Cyberverzekering in de praktijk
Helaas is het een onderdeel geworden waar rekening mee gehouden dient te worden: cyber criminaliteit. Een steeds grotere groep bedrijven worden de dupe van cyberaanvallen. Als het bedrijf slachtoffer is geworden van een cyberaanval kan dit enorme gevolgen hebben. Niet alleen de financiële administratie kan zijn aangetast maar ook de commerciële administratie met daarin alle gegevens van klanten.
Wie heeft niet de berichten in de krant gelezen over bedrijven en particulieren die tegen losgeld weer bij hun data konden komen?
Zeker nu het in de cloud werken eigenlijk niet meer weg te denken is vormt dit direct ook een risico. Een risico die u eigenlijk, bij cloud werken, niet geheel in de hand heeft. U dient goed het contract na te lezen wat er nu gedekt is indien er bij uw cloud partner iets gebeurd. Stel dat u al uw bestanden ergens bij een “hosting” heeft staan. Al uw relaties staan érgens op een “schijf”. Wat nu als er iets gebeurd?
cyberverzekering
Cyberrisico’s
Niet alleen de hackers maar ook domme pech kan uw bedrijf geheel plat leggen. Stroomstoring bijvoorbeeld kan ervoor zorgen dat u niet kan werken. Als de stroom bij uw internet partner uitvalt, wat is er dan geregeld?
Cybercrime
Als u getroffen wordt door software die uw gehele netwerk platlegt en u er na betaling pas bij kan zijn de rapen echt gaar.
Backup
Zorg er altijd voor dat er ergens een backup is van uw bestanden! Er zijn internet partijen die er voor zorg kunnen dragen dat er, bijvoorbeeld, aan het einde van de dag een backup ergens wordt opgeslagen. Maar denkt u ook eens na over een externe backup. Een externe backup, op een SSD harde schijf, veilig opgeslagen in een kluis, denk daar eens over na.
Ransomware
Als u getroffen wordt door ransomware, dit is dus letterlijk software die u in gijzeling neemt, krijg u meestal een mogelijheid om na betaling een code te ontvangen. Trap daar niet in! Wij kennen nietmand die na betaling een code heeft gehad!
Wees voorzichtig met openen van e-mails!
Ransomware maar ook andere schadelijke software komt vaak binnen via e-mail. Open nooit een e-mail van uw bank waar in gegevens worden gevraagd. Banken, creditcard maatschappijen zenden zoiets niet!
Schaduw Sites
De criminelen worden steeds handiger in het maken van schaduw sites. Een site die sprekend lijkt op de site van uw bank, maar niet van uw bank is. Bij uw bank staat er vaak “https” De S staat voor extra veiligheid. Schaduw Sites hebben dit meestal niet en beginnen met “http”.
Cyberverzekering
Een cyberverzekering dekt simpelweg schade die u als bedrijf lijdt door cyberaanvallen etc. Dit neemt niet weg dat u altijd voorzichtig moet zijn met data. Zeker data van klanten met bijvoorbeeld geboortedata of nog gevoeliger informatie kent wetgeving. U moet aantonen dat u voldoende risico’s hebt afgedekt. Denk aan wachtwoorden die op een sticker staan en aan de laptop geplakt is. Of hele simpele wachtwoorden. Kortom een cyberverzekering kan heel verstandig zijn.
Offerte aanvraag Cyberverzekering!
Hieronder kunt u een offerte aanvraag doen voor de Cyberverzekering. Wij vragen NOOIT direct om omzetgegevens o.i.d. Wij verbazen ons erover dat verzekeringsmaatschappijen maar ook tussenpersonen dit online wél vragen. Juist dit soort informatie mag nooit “los” via het internet gaan.
Zeker met offertes en vragen over cyberverzekeringen zijn wij uiterst voorzichtig. Deze site heeft de nodige maatregelen getroffen. Maar het kan nog voorzichtiger, mocht u informatie willen ontvangen of vragen heeft hoe deze verzekering nu eigenlijk werkt dan kunt u het best even een e-mail sturen naar algemeen@werkgeverservice.nl Met als onderwerk “ Cyberverzekering” en daarin duidelijk:
Naam
Voornaam
Achternaam
Telefoon
E-mailadres
-Wij vragen NOOIT gegevens over omzet, dit zijn gegevens die gevoelig zijn. Deze worden separaat gevraagd. -Adres wordt vanwege veiligheid (meestal) direct in hoofdletters weergegeven!
Vragen en opmerkingen graag!