Onmiskenbaar stijgt het verzuim door COVID. Uitgangspunt blijft: ziek is ziek.

Maar hoe zit het nu bijvoorbeeld als je thuis moet blijven omdat je in quarantaine zit? Mag een bedrijf verlofuren inhouden indien een medewerker in quarantaine zit?

antwoord: Nee een bedrijf / werkgever mag dit niet. Natuurlijk moet er gekeken worden of er thuis gewerkt kan worden. Kan dit niet, dan mag de werkgever dus geen uren inhouden.

Mag een bedrijf u verplichten vakantiedagen te nemen vanwege het COVID virus? Omdat de omzet bijvoorbeeld daalt of dat er simpelweg geen werk is?

antwoord: nee dit mag een bedrijf dus niet doen. Wat natuurlijk wel kan is dat er in overleg met de werknemers vakantiedagen worden opgenomen. Maar indien de werknemer niet akkoord is mag het bedrijf dit dus niet doen.

Mag een bedrijf vakantiegeld minderen of inhouden om bijvoorbeeld de kosten door te kunnen betalen?

antwoord: nee dit mag niet, er zijn verschillende regelingen vanuit de overheid getroffen. Natuurlijk mag het bedrijf in overleg met het personeel een actieplan bedenken om het voortbestaan veilig te stellen. Dat daarbij offers gevraagd worden in geld of vakantiedagen kan een uitkomst bieden. Iedereen is er bij gebaat om het voortbestaan veilig te stellen. Maar als een werknemer hieraan niet wil meewerken kan dit niet verplicht worden.

Het virus is de onzichtbare vijand voor de economie, voor mensen voor de gehele samenleving. De situatie is zo uitzonderlijk dat het wordt vergeleken met een oorlogssituatie. De effecten zijn zo drastisch te noemen dat dit ook op een oorlog lijkt. Een oorlog tegen een onzichtbare vijand. Het wapen in de strijd zijn wij, mensen, hoe gaan wij hier met zijn alle mee om. Er wordt overal hard gewerkt aan een vaccin en aan medicatie, een middel als je eenmaal ziek bent.

COVID, verzuim, vragen!
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *